Op oudjaarsdag bakken we verse volkoren bio-oliebollen in de Dapp Frietfiets. Deze oliebollen kun je reserveren via Frietwinkel.nl/oliebollen. Zowel in Utrecht, Den Haag als Breda staan we op de stoep van de Dapp Frietwinkel te bakken en kun jij jouw bestelling komen halen. 

De receptuur van onze bio oliebollen is ontwikkeld en geperfectioneerd door onze twee meest culinaire dappers. We bakken ze vers voor je bij de Frietwinkel in de Frietfiets. Het biologische volkorenmeel zorgt voor een volle smaak. Het goed gevulde beslag, rijk gevuld met krenten en rozijnen zorgt voor een heerlijk sappige bite.

WAT ZIT ER IN DE OLIEBOL?

Onze huisgemaakte, biologische en volkoren oliebol is samengesteld met de beste ingrediënten. Alle ingrediënten zijn van 100% biologische oorsprong en hebben een skal-certificering om dit te waarborgen. De oliebol bestaat uit: Volkorenmeel, Tarwemeel, Gist, Boter, Suiker, Melk, Zout, Rozijnen en Krenten

HOE IS DE OLIEBOL TOT STAND GEKOMEN?

De oliebol is in het diepste geheim tot stand gekomen op het dapp hoofdkantoor. In 2014 begonnen we voor onze eigen nieuwjaarsborrel met uitproberen en vooral proeven van onze biologische oliebol, gebakken in onze Frietfiets. Afgelopen zomer zijn onze meest-culinaire dappers Arian en Tycho begonnen aan het perfecte beslag voor de lekkerste biologische volkoren oliebol. Na vele kleine aanpassingen is ons keukenteam ontzettend blij met het perfecte recept voor onze oliebollen. Nu zijn ze niet meer alleen voor onze eigen nieuwjaarsborrel maar kan iedereen ze proeven!

WAT MAAKT DEZE OLIEBOL BIOLOGISCH?

Net als onze bio frieten, kroketten en drankjes zijn de ingrediënten van onze oliebollen SKAL gecertificeerd. Onze oliebollen van volkorenmeel zijn tot op de laatste krent gemaakt van biologische ingrediënten. Biologisch wil zeggen dat er bij de productie van de ingrediënten rekening is gehouden met het milieu. Zo is er geen kunstmest gebruikt en zijn er geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas gekomen.

WAT MAAKT DEZE OLIEBOL UNIEK?

Onze oliebol is gemaakt van een biologisch volkorenmeel beslag. Dit maakt hem uniek want volkoren oliebollen zijn lang niet overal te krijgen, bovendien maakt dat ze veel gezonder en vol smaak. De combinatie tussen de manier van bakken en het nauwkeurig samengestelde beslag zorgt voor een luchtige oliebol die niet vet is en zal smaken naar meer. Wij bakken jouw oliebollen speciaal voor je in biologische zonnebloemolie in de Frietfiets op de stoep van onze winkel. Verser kan dus niet.