De eerste twee, drie weken van januari staan er bol van: nieuwjaarsborrels. Het perfecte moment om met collega’s, vrienden, familie en teamgenoten het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar goed te beginnen onder het genot van een hapje en een drankje. Met ruim 300 evenementen per jaar, vaak met foodtruckcollega’s denken wij inmiddels wat ervaring te hebben met het organiseren van een geslaagde borrel.  In deze blog geven we een voorzetje voor de organisatie van jouw perfecte nieuwsjaarborrel.

Stap 1. Begin tijdig
Onmisbaar voor de organisatie. Een goede datum, budget, programma en een lijst met genodigden. Niet heel lastig, wel een belangrijk startpunt neem een datumprikker en begin met je collega’s en belangrijkste relaties zo heb je meteen inzicht wie er komen.

Stap 2. Planning of draaiboek

Maak een draaiboek met bovenstaande punten en bedenk wat origineels om jouw nieuwsjaarborrel net dat beetje extra te geven. We helpen je alvast met ideeën voor de nieuwjaarsborrel:
A. Stuur met de uitnodiging een fysiek item voor de borrel mee. Denk aan een oliebollenservetje, frietzakje, champagneglas)
B. Bedenk een andere locatie dan normaal maar denk wel aan de bereikbaarheid met het OV: fietsenstalling, garage, molen in de buurt, binnentuin, directiekamers, dit jaar geen receptie in de kantine.
C. Creëer sfeer. Denk aan warmtelampen, glühwein, een bandje of dj, lampions en uiteraard foodtrucks, lange tafels en banken.
D. Wees creatief met het foodaanbod maar denk vooral aan warm en lekker eten met een borrel. Huur de frietfiets, champagnetruck of maak een gigantisch borrelbord met biologische groenten en dipsausjes. Kijk op toettoetfood.nl voor meer inspiratie.

Stap 3. Leg alles vast

Bevestig offertes, plan personeel of werknemers in. Maak het draaiboek definitief. Een onderdeel geheim houden zorgt voor een mooi verrassingselement op de dag zelf. Denk ook aan:

Een dresscode, eventuele muntjes, beveiliging en ontvangst.

Stap 4. Uitnodiging nieuwjaarsborrel
Nodig je gasten uit. Voor het idee. Onze opzet uitgewerkt. Check (Datum, tijd (ook een eindtijd), plaats, parkeren maar denk ook aan het OV, geef een beeld van het programma.)
1. Nieuwsjaarborrel warenhuis Amsterdam, locatie: magazijn, foodtrucks staan verstopt achter magazijndeur.
2. Datum: vrijdag 8 januari van 17.00 – 20.00 uur, 200 personen
3. Borrel met de Frietfiets en Champagnebus, vers gesneden biofrieten met champagne
4. Uitnodiging in de vorm van een frietzakje met een gepersonaliseerd kaartje erin

Stap 5. Geniet

Zorg er voor dat je alles uit handen hebt gegeven voor de borrel begint. Ontvangst, garderobe, het serveren, de bar, beveiliging en niet te vergeten, de schoonmaak. Zo kun jij je tenminste focussen op de bezoekers.