Pannenfriet, het gezonde alternatief voor pannenbier


Pannenfriet, het gezonde alternatief voor pannenbier

Pannenfriet

De term Pannenbier komt uit de bouw. Vroeger, als tijdens de bouw het hoogste punt bereikt was, en de pannen gelegd konden worden, was dat een feestje waard.

Dit werd gevierd door het schenken van ‘pannenbier’ aan de werkers door de opdrachtgever. Vaak met een fooi. Op het dak werd dan een vlag gehesen als teken dat het hoogste bereikt was en het bier geschonken werd. Er werden zelfs verschillende soorten vlaggen gebruikt om aan te geven of het een goed feestje was (met fooi of zonder fooi). Of als de opdrachtgever gierig was en er geen bier geschonken werd een bezem op het dak.

Na afloop van het pannenfeestje gingen de meeste bouwvakkers niet geheel rechtlijnig maar wel gezellig op hun fiets terug naar huis in het dorp.

Zie ook Wikipedia bij pannenbier

Het alternatief voor Pannenbier

En daar komt nu de vernieuwing, het alternatief voor pannenbier. Met het huidige drukke verkeer, de bouwvakkers die vaak van ver komen en de verantwoordelijkheid niet met drank op achter het stuur te kruipen ontstaat de behoefte aan een vervanging van Pannenbier. En dat is onze Pannenfriet.

Pannenfriet, het alternatief

Friet bakken

Wij introduceren Pannenfriet als het gezonde alternatief voor pannenbier. Het oude idee blijft hetzelfde. We vieren een letterlijk hoogtepunt of de afronding van een grote verbouwing. En de bouwvakkers worden beloond met in dit geval heerlijke Pannenfriet. Ter plekke vers gesneden, voorgebakken en afgebakken, verser kan gewoon niet. Overheerlijke biologische friet uit biologische olie met biologische mayonaise. In stijl geserveerd met de ambachtslieden om hun heen, wordt de friet gebakken in een heuse bakfiets, oude glorie in een modern jasje.

 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Frietfiets op Twitter

Volg @versebiofriet op twitter.