Over de frieten

Dapp Frietfiets bakt niet zomaar frieten. Nee, zelfgemaakte en dus super verse frieten van de beste kwaliteit! Om die kwaliteit de waarborgen, vindt Dapp Frietfiets het belangrijk om te werken met pure en eerlijke producten. Biologische producten met een rijke smaak.


biologische frietenDe aardappel

“Solanum tuberosum” – plant met knollen (tuberosa) die graag in de zon (sol) staat. Niets is zo belangrijk als de beste aardappelen vinden voor de lekkerste frieten. Ik vond ze in Biddinghuizen op de boerderij van Carel Bouma. Al jaren verbouwt hij aardappelen op zijn akkers. Met heel veel liefde en toewijding.  Zijn bedrijf is aangesloten bij Bioselect, een groep telers in Nederland, die aardappelen van hoge kwaliteit produceren onder biologische omstandigheden. Onbespoten, vers van het land, schoongeboend en geschrobd, liggen de aardappelen klaar om ter plaatse gebakken te worden tot de heerlijkste frieten. Een snuf zeezout en wat mayonaise maakt ze onweerstaanbaar!


De olie

Dapp Frietfiets maakt over het algemeen gebruik van biologische zonnebloem olie die speciaal geschikt gemaakt is voor het bakken op hoge temperaturen. De olie heeft een neutrale smaak en zorgt er voor dat de aardappelsmaak goed tot zijn recht komt. Het is een 100% biologische en plantaardig olie.


Het zout

Biologisch zout gebruiken we voor de frieten. Nu kun je je afvragen: wat is het biologische aspect van zout? Dat kan ik je uitleggen. Dapp Frietfiets gebruikt zout dat gecertificeerd is door Nature & Product. Zij hanteren zeer strenge eisen met betrekking tot de oogst en behandeling van het zout. Zo wordt het zout met de hand geoogst in een beschermd gebied, zonder milieuverontreiniging. De zoutpannen liggen op tenminste 500 meter afstand van verkeerswegen en zonder risico van verontreiniging door bijvoorbeeld industrie. Dapp Frietfiets kiest voor een lekkere snuf zeezout, iets grover zout dan het gewone keukenzout. Gewoon omdat we dat het lekkerst vinden!


De mayonaise

Net als de kers op de taart hoort, hoort mayonaise bij de frieten. Het maakt het af. De frisse, volle en lichtzure smaak van de biologische mayonaise die Dapp Frietfiets gebruikt past perfect bij de smaak van de verse frieten. Daarom raadt Dapp Frietfiets je aan om een lekkere portie mét te bestellen!